WMHost > Asiakkaille > Ohjeet > Sahkopostiohjelmat > Mozilla Thunderbird

Thunderbird sähköpostiohjelman käyttö

Lataa ilmainen Mozilla Thunderbird osoitteesta http://www.mozillamessaging.com/fi/.

Asennuksen jälkeen käynnistä Thuderbird ja asentaaksesi uuden sähköpostilaatikon, valitse valikosta Työkalut -> Tilien asetukset. Tämän jälkeen valitse alhaalta Tilitoiminnot -> Lisää sähköpostitili.

Paina Jatka ja valitse seuraavaksi Manuaaliasetukset.

Thunderbird on luonut versiosta 3 lähtien sähköpostitilit automaattisesti IMAP-tiliksi, joka on suositeltavaa (mitä eroa on POP3- ja IMAP-protokollassa). Mikäli haluat luoda tilin POP3-tiliksi, älä valitse kohtaa Manuaaliasetukset vaan paina Muokkaa. Voit valita saapuvan palvelimen tyypiksi POP3:n.

Kun tili on luotu, valitse luodusta tilistä Palvelimen asetukset. Aseta palvelimen osoitteeksi osoite muodossa mail.omadomain.fi

Turva-asetuksista on hyvä asettaa yhteyden suojaukseksi SSL/TLS. Porttina käytetään oletusporttia 993. Salausta käyttämällä haetaan saapuvat sähköpostit salattuina. Mikäli salaustapana käytetään STARTTLS tai ei mitään, käytetään oletusporttia 143.

Lähtevän postin palvelin

Valitse luodun tilin alapuolelta kohta Lähtevän postin palvelin ja paina Lisää. Kirjoita kuvaukseen esim. smtp (kuvaustekstillä ei ole merkitystä)  ja palvelimeen oman internet-palveluntarjoajasi lähtevän postin palvelin (SMTP). Katso lista SMTP-palvelimista.

Kaikki SMTP-palvelimet eivät tue suojausta eikä autentikointia, joten kohtaan "Turvallisuus ja todennus" ei tarvitse koskea. Mikäli webhotelliisi on liitetty WMHostin autentikoiva SMTP-palvelu, kirjoitetaan tunnus kohtaan Käyttäjätunnus. Tällöin on myös mahdollista käyttää lähtevään palvelimeen salausta.