WMHost > Asiakkaille > Ohjeet > Sahkoposti > Usein Kysytyt Kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Sähköpostin asetukset

K: Mikä on saapuvan postin palvelin (POP3/IMAP)?
V: Saapuva sähköpostipalvelin on hammer.wmhost.com.

K: Mikä on lähtevän postin palvelin (SMTP)?
V: Lähtevänä sähköpostipalvelimena käytetään oman internet-palveluntarjoajan tarjoamaa lähtevää palvelinta. Katso lista useimpien palveluntarjoajien lähtevistä sähköpostipalvelimista. Tarjoamme lisäpalveluna autentikoivaa SMTP-palvelua, jonka avulla on mahdollista lähettää sähköposteja myös muiden operaattoreiden verkoista. Palvelu sopii erinomaisesti esim. paljon matkailevalle työntekijälle tai kannettavan työaseman käyttäjälle.

K: Miten sähköpostit haetaan matkapuhelimeen?
V: Sähköpostiasetukset asetetaan samalla tavalla kuin esim. Outlookissa. Saapuvan palvelimen tyypiksi suositellaan käytettäväksi IMAP-protokollaa, jotta viestit jäävät palvelimelle, jolloin niitä voidaan lukea myös muualta. Lähtevänä palvelimena tulee käyttää oman puhelinoperaattorin lähtevää palvelinta.

K: Mitä eroa on POP3- ja IMAP-protokollissa?
V: POP3 hakee viestit sähköpostiohjelmaan, eikä jätä niitä lainkaan palvelimelle. IMAP lukee viestejä palvelimelta, eikä hae niitä fyysisesti sähköpostiohjelmaan. Suosittelemme käyttämään IMAP-protokollaa, koska tällöin sähköpostiviestejä voi lukea samanaikaisesti esim. sähköpostiohjelmalla, matkapuhelimella ja webmaililla.

K: Olen aiemmin lukenut viestejä toisella koneella. Miksi en näe aiemmin lukemiani viestejä kun luen postit webmailista/toiselta tietokoneelta?
V: Käytätte postilaatikkoa POP3-protokollalla, joka oletuksena hakee viestit palvelimelta kyseiseen tietokoneeseen ja poistaa ne sen jälkeen palvelimelta. Ohjelmissa tiliasetuksissa löytyy kohta jonka voitte muuttaa siten ettei viestejä tuhota hakemisen jälkeen. Tämä asetus kulkee nimellä "Jätä viestistä kopio palvelimelle". Toinen vaihtoehto on luoda tili uudestaan sähköpostiohjelmaan mutta käyttää IMAP-protokollaa POP3:n sijaan. Katso myös "Mitä eroa on POP3- ja IMAP-protokollissa?"

K: Miksi sähköpostiohjelma ilmoittaa puuttuvasta sertifikaatista käytettäessä SSL/TLS salausta?
V: Yleensä kun käytetään saapuvan postin palvelimena "mail.omadomain.fi", saattaa monet sähköpostiohjelmat ilmoittaa virheellisestä sertifikaatista. Sertifikaattia ei kuitenkaan luoda jokaiselle verkkotunnukselle erikseen osoitteella mail.[omadomain] ja tätä tulisikin käyttää ainoastaan salaamatonta- tai STARTTLS yhteyttä käytettäessä. Salausta käytettäessä voi käyttää suoraa sähköpostipalvelimen osoitetta joka on "hammer.wmhost.com". Tälle osoitteelle on luotu virallinen sertifikaatti ja sähköpostiohjelmat eivät enää ilmoita samasta asiasta.

K: Miksi webmail toimii hitaasti ja välillä ohjelma väittää ettei saapuneet kansiossa ole viestejä?
V: Saapuneet kansiossanne on luultavasti tuhansia viestejä. Webmail joutuu laskemaan viestien määrän joka kerta kun kirjaudutte tai päivitätte Saapuneet-kansiota. Tämä voi kestää sen verran kauan että postipalvelin antaa aika-katkaisun. Ongelman saa korjattua kun siirtää saapuneet kansiosta viestejä toisiin kansioihin kuten esim. "2010 Viestit", "2009 Viestit" jne. Tässä esimerkissä tulisi kopioida vanhat 2010 vuonna tulleet viestit omaan  "2010 Viestit"- kansioon ja 2009 tulleet viestit "2009 Viestit"- kansioon jne. Näin saapuneet kansio pysyy siedettävässä viestimäärässä.

Lomavastaaja

K: Miten lomavastaaja kytketään päälle?
V: Lomavastaajan saa päälle osoitteessa https://hammer1.wmhost.com/vacation.php.

K: Kuinka usein lomavastaaja vastaa lähettäjälle?
V: Lomavastaaja vastaa lomavastauksen kerran päivässä/lähettäjä.

Webmail

K: Mistä osoitteesta löytyy webmail?
V: Webmail löytyy osoitteesta http://webmail.wmhost.com/

K: Miksi webmailia käytettäessä lähettäjän nimi/lähettäjän sähköpostiosoite on väärin?
V: Voit tarkistella asetuksia webmailissa Asetukset -> Omat tiedot